Odobreni programi iz Javnog poziva Ministarstva kulture i medija

Ministarstvo kulture i medija RH objavilo je rezultate za dio programskih djelatnosti iz „Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2023. godinu“. Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac do sad je odobreno 14 programa i to iz djelatnosti kulturno-umjetničkog amaterizma, vizualnih umjetnosti, monografija iz područja kulture i umjetnosti, zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara, zaštite i očuvanja kopnene arheološke baštine, muzejske djelatnosti i zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara u ukupnom iznosu od 45 816, 62 EUR/ 355 205 kn.

Odobreno je šest programa iz područja kulturno umjetničkog amaterizma (23. Smotra folklora – 9 290, 60 EUR/70 000 kn, 5. Smotra malih vokalnih sastava – 1 327, 23 EUR/10 000 kn, 3. Smotra dječjeg izvornog folklora – 1 327, 23 EUR/ 10 000 kn, Seminar tradicijskog plesa i pjevanja dinarske zone – 3 052, 62 EUR/ 23 000 kn, Radionica sviranja dangubice – 1 061, 78 EUR/ 8 000 kn, Izrada narodne nošnje – 1 327, 23 EUR/ 10 000 kn), jedan program iz područja vizualnih umjetnosti (17. Likovna kolonija LIKOM GACKE – 1 061, 78 EUR/ 8 000 kn),  jedan program u kategoriji monografije iz područja kulture i umjetnosti (Sakralna baština grada Otočca – 3 318, 07 EUR/ 25 000 kn), dva programa u kategoriji zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara (Dječja radionica Maština – gacki čakavski govori – 1 061, 78 EUR/ 8 000 kn, Radionica izrade riječnog plovila gacke plavi – 1 327, 23 EUR/ 10 000 kn), jedan program u kategoriji zaštite i očuvanja kopnene arheološke baštine (Ostatci Staroga grada Otočca – 13 200, 00 EUR/ 99 455, 4 kn), dva programa u kategoriji muzejske djelatnosti (Likovni umjetnici u Muzeju – 2 123, 56 EUR/ 16 000 kn, Preventivna zaštita i konzervacija muzejske građe – 1 592, 67 EUR/ 12 000 kn) i jedan program u kategoriji zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara (Čovići, Mitrej na Rajanovom griču – 4.744,84 EUR/ 35.750,00 kn).

Svi programi bit će realizirani tijekom 2023. godine.