Obavijesti:

DJEČJE LJETO |

srpanj i kolovoz 2019. |

ZA UMRIJET OD SMIJEHA

Predstava Za umrijet od smijeha Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac bit će prikazana u subotu, 2. ožujka 2019., u 20 sati. Ulaznice za predstavu po cijeni od 30 kn bit će moguće kupiti u pretprodaji od 25. 2. do 1. 3. od 8 do 15 sati u prostorijama GPOU-a te na dan predstave od 19 do 20 sati. 

Više o predstavi:
U hrvatskom uprizorenju dramskog teksta Za umrijet od smijeha autora Christophera Duranga, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas. Predstava također ima originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje možemo nazvati SF-om: satiričkom fantazijom koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti. Glavni junaci ove predstave, u interpretaciji Gordane Gadžić i Marka Torjanca, na ovom putovanju u budućnost tragaju za odgovorima na pitanja iz sadašnjosti… Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine! 

(tekst preuzet s: http://www.rugantino.hr/za_umrijet_od_smijeha.html)

Grad Otočac Turistička zajednica Grada Otočca Glas Gacke Hrvatski radio Otočac Lika Club Ministarstvo kulture Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta Hrvatski sabor kulture Hrvatski audiovizualni centar Hrvatsko drustvo skladatelja & ZAMP Institut za etnologiju i folkloristiku Muzejski dokumentacijski centar Hrvatsko muzejsko društvo Noć muzeja Noć kazališta

Kontakt

Polja označena znakom * su obavezna.

Lokacija

Adresa

Trg Dražena Bobinca 2

53220 Otočac

Sadržaji objavljeni na službenoj stranici Gackog pučkog otvorenog učilišta ustupljeni su pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Hrvatska te ih je moguće slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime izvora sadržaja, a ako je to navedeno i njegova autora. Kopiran, prenesen i uređen sadržaj korisnik sam nema pravo zaštititi autorskim pravom ili distribuirati uz stjecanje materijalne koristi.