Obavijesti:

KINO |

Pazi se čarobnjaka | 21. 6. |

OD 29. 5. 2020. |

početak rada kina Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac | projekcije petkom i nedjeljom |

OD 25. 5. 2020. |

nastavak rada glazbene škole za odjel tambura i odjel glasovir |

OD 27. 4. 2020. |

Muzej Gacke ponovno otvoren za posjetitelje |

Više od pola milijuna kuna za programe u kulturi

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac realizirat će tijekom 2020. godine i programe kojima je financijsku potporu dodijelilo Ministarstvo kulture. Iznos od 557.200,00 kn, točnije 53% traženih sredstava, dodijeljen je Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac kroz „Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu“ za 9 od ukupno 17 prijavljenih programa.

Prvi od spomenutih 9 programa – seminar „Dinarske pjesme i plesovi: glazbeno-plesna kultura dinarskog područja“ koji je okupio 140 polaznika iz svih krajeva Hrvatske – realiziran je u periodu od 28. 2. do 1. 3., a do kraja godine – u listopadu – bit će realiziran još jedan edukativni program posvećen nematerijalnoj kulturnoj baštini – „Radionica izrade tradicionalnih rukotvorina (coklji i suknenih čarapa)“.

Među odobrenim programima iz područja kulturno-umjetničkog amaterizma našla se je i 21. Smotra folklora koju Ministarstvo kulture sufinancira iznosom od 50.000,00 kn, a ove će se godine održati 19. i 20. lipnja. Iz područja kulturno-umjetničkog amaterizma bit će realizirana još 2 programa: izrada narodnih nošnji i nabava žičanih instrumenata.

Financijska potpora dodijeljena je i 14. likovnoj koloniji koja će se održati od 11. do 13. rujna te za realizaciju programa preventivne zaštite građe Muzeja Gacke. Iznos od 140.000,00 kn odobren je za provođenje osme sezone arheološkog istraživanja lokaliteta Otočac – stari grad, programa koji će obuhvatiti i konzervaciju 20 metara zidina nekadašnjeg grada na vodi. Najveći pojedinačni iznos – 300.000,00 kn – odobren je za opremanje otočke kinodvorane novim stolicama.

Više o odobrenim programima: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=23797

Grad Otočac Turistička zajednica Grada Otočca Glas Gacke Hrvatski radio Otočac Lika Club Ministarstvo kulture Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta Hrvatski sabor kulture Hrvatski audiovizualni centar Hrvatsko drustvo skladatelja & ZAMP Institut za etnologiju i folkloristiku Muzejski dokumentacijski centar Hrvatsko muzejsko društvo Noć muzeja Noć kazališta

Kontakt

Polja označena znakom * su obavezna.

Lokacija

Adresa

Trg Dražena Bobinca 2

53220 Otočac

Sadržaji objavljeni na službenoj stranici Gackog pučkog otvorenog učilišta ustupljeni su pod Creative Commons licencom Imenovanje - Dijeli pod istim uvjetima 3.0 Hrvatska te ih je moguće slobodno kopirati, prenositi i uređivati uz obavezno jasno istaknuto ime izvora sadržaja, a ako je to navedeno i njegova autora. Kopiran, prenesen i uređen sadržaj korisnik sam nema pravo zaštititi autorskim pravom ili distribuirati uz stjecanje materijalne koristi.