Gacko pučko otvoreno učilište Otočac - Muzej Gacke Otočac - Izložbe

Izložbena djelatnost jedna je od temeljnih djelatnosti Muzeja Gacke. Izložbe se održavaju u sklopu posebnih događanja – Noći muzeja, Festivala znanosti, Međunarodnog dana muzeja i Dana Europske baštine, u sklopu redovne izložbene djelatnosti – iz fundusa, iz ciklusa «Likovni umjetnici u Muzeju», izložbe likovne kolonije i gostujuće te u sklopu istraživačkih projekata – poput onih vezanih za arheološku, industrijsku i sakralnu baštinu Otočca i Gacke.

Muzej Gacke izložbe organizira sukladno godišnjem i petogodišnjem programu rada, a datume izložbi usklađuje s ostalim aktivnostima ustanove pri kojoj djeluje te prilagođava sudionicima i ciljanoj publici. Za izložbene aktivnosti koristi dvorana na katu zgrade površine 130 četvornih metara. Ulaz na sve izložbe je besplatan.

«Likovni umjetnici u Muzeju» naziv je izložbenog ciklusa koji se u Muzeju Gacke održava od 2015. godine. Cilj je ovog programa služiti kao platforma za izlaganje likovnih djela, doprinijeti promicanju likovne umjetnosti, educirati publiku o umjetnosti te kreirati sadržaj koji obogaćuje kulturno iskustvo zajednice. Muzej Gacke lokalnim i gostujućim umjetnicima nudi mogućnost sudjelovanja u izložbenom ciklusu, sukladno temeljnim karakteristikama programa.

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac - Muzej Gacke Otočac - Izložbe - Likovni umjetnici U Muzeju
Gacko pučko otvoreno učilište Otočac - Muzej Gacke Otočac - Izložbe

Imate ideju za izložbu ili želite izlagati u Muzeju Gacke?