1. SMOTRA MALIH VOKALNIH SASTAVA LIKE

Gacko pučko otvoreno učilište organizira 1. Smotru malih vokalnih sastava Like koja će se održati u Otočcu 12. svibnja 2019. u velikoj dvorani GPOU-a s početkom u 19 sati. Smotra će okupiti mješovite, ženske i muške pjevačke skupine s područja Ličko-senjske županije koje će se natjecati u tri kategorije.

U kategoriji folklorni mali vokalni sastavi sudjelovat će ŽVS Kulturno-umjetničke udruge „Gacka“ iz Ličkog Lešća i MPS Folklornog društva „Otočac“, u kategoriji slobodni stilovi i žanrovi sudjelovat će ŽVS Ženske klape „Senjkinje“ iz Senja, dok će u kategoriji izvorno-pučki sastavi nastupiti ŽVS Kulturno-umjetničkog društva „Dangubice“ iz Kutereva, ŽVS Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Perušić“, ŽVS „Vridnice“ Kulturno-umjetničkog društva „Lipa“ iz Sinca, MVS Kulturno-umjetničkog društva „Dangubice“ iz Kutereva i MVS Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Široka Kula“.

Program smotre pratit će selektor dr.sc. Joško Ćaleta koji će nakon programa izvijestiti koje će skupine sudjelovati na Državnom natjecanju malih vokalnih sastava. Ulaz je slobodan!