22. SMOTRA FOLKLORA U OTOČCU

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizator je 22. Smotre folklora koja će se u Otočcu održati 17. i 18. lipnja 2022. godine. Smotra folklora u Otočcu, jedina takve vrste na području Ličko-senjske županije, okupit će domicilne i gostujuće folklorne skupine koje će u dvodnevnom programu predstaviti materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu svojih krajeva.

Prvi dan održavanja Smotre folklora – 17. lipnja – u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta održat će se revijalni Izbor za najljepšu djevojku u narodnoj nošnji i najoriginalniju mušku narodnu nošnju s početkom u 20:00, koju će glazbom popratiti kulturno-umjetničko društvo “Tomislav” iz Županje.

Drugi dan održavanja Smotre folklora – 18. lipnja – u 17:00 započet će svečani mimohod folklornih društava ulicama grada, od 18 sati trajat će pojedinačni nastupi folklornih skupina na trgu Dražena Bobinca, a Smotra folklora završit će koncertom tamburaškog sastava “Cure iz centra” s početkom u 21 sat.

22. Smotra folklora u Otočcu održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Otočca, a u skladu s važećim preporukama Stožera civilne zaštite RH.