24. Smotra folklora u Otočcu

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac organizator je 24. Smotre folklora koja će se u Otočcu održati 21. i 22. lipnja 2024. godine. Smotra folklora u Otočcu, jedina takve vrste na području Ličko-senjske županije, okupit će domicilne i gostujuće folklorne skupine koje će u dvodnevnom programu predstaviti materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu svojih krajeva.

Prvi dan održavanja Smotre folklora – 21. lipnja – u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac održat će se revijalni Izbor za najljepšu djevojku u narodnoj nošnji i najoriginalniju mušku narodnu nošnju s početkom u 20 sati, koju će tradicionalnom glazbom i plesom popratiti gosti iz Folklorne izvorne skupine Remete Zagreb.

Drugi dan održavanja Smotre folklora – 22. lipnja – u 17 sati započet će svečani mimohod folklornih društava ulicama grada, od 18 sati trajat će pojedinačni nastupi folklornih skupina na trgu Dražena Bobinca. Smotra folklora završit će koncertom Bosutskih bećara s početkom u 20:30.

24. Smotra folklora u Otočcu održava se uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Otočca.