4. SMOTRA MALIH VOKALNIH SASTAVA OTOČAC 2022.

4. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2022. održat će se u Otočcu 15. svibnja 2022. u velikoj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac u 18 sati. Smotra će okupiti 11 vokalnih skupina (ženskih, muških i mješovitih) s područja Ličko-senjske županije koje će se natjecati u tri kategorije, a njihove nastupe pratit će selektor Joško Ćaleta.

Na 4. Smotri nastupit će: SKD „Prosvjeta“ iz Udbine, ženska klapa „Senjkinje“ iz Senja, Folklorna skupina „Degenija“ iz Gospića, Folklorno društvo Otočac – ženska vokalna skupina, „Sinčeranke“ Zavičajnog društva Sinac, „Sinčerani“ Zavičajnog društva Sinac, KUD Dangubice iz Kutereva – ženska pjevačka skupina, KUD Dangubice iz Kutereva – muška pjevačka skupina, KUU Gacka iz Ličkog Lešća – ženska pjevačka skupina, KUU Gacka iz Ličkog Lešća – muška pjevačka skupina i HKUD Široka Kula – muška pjevačka skupina.

Ovogodišnja 4. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2022. jedan je od 307 programa kulturno-umjetničkog amaterizma koji putem Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2022. godinu podupire Ministarstvo kulture i medija.