KINO / GENERAL

Povijesno-biografska drama General u kinu Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu bit će prikazana u četvrtak, 8. 8. 2019. u 20 sati. Ulaznice za film moguće je kupiti sat vremena prije početka projekcije po cijeni od 20 kn.

IZVORNO IME: General
REDATELJ: Antun Vrdoljak  ŽANR: biografijadramapovijesni
ULOGE: Goran VišnjićMustafa NadarevićGoran NavojecBorko PerićTarik FilipovićIvo GregurevićRene BitorajacNataša JanjićArmand AssanteJasmin Lord
TRAJANJE FILMA: 163 minute | GODINA: 2019. | DRŽAVA: Hrvatska | 
SADRŽAJ FILMA: U prosincu 2005. svjetski su mediji izvijestili kako je uhićen optuženik za ratne zločine, hrvatski general Ante Gotovina. Sin ribara, rođen u Tkonu na otoku Pašmanu, rano je ostao bez majke. U Pakoštanima je živio do svoje 17. godine, a onda je jednog dana odlučio otići u svijet. Napustio je dom i, ukrcavši se na brod, otplovio u nepoznato. Pridružio se Legiji stranaca. Tamo je niz godina sudjelovao u francuskim vojnim operacijama, gdje je bio i ranjen. Krajem 80-ih godina otišao je u Južnu Ameriku gdje je upoznao i prvu suprugu Ximenu Dalel. Kad je počeo rat u Hrvatskoj, Gotovina se 1991. vratio u domovinu. Bio je jedan od najistaknutijih zapovjednika u Domovinskom ratu. Zbog vojnog iskustva i sposobnosti Gotovina je vrlo brzo napredovao u hijerarhiji i na kraju dobio čin generala, poslije čega je zapovijedao vojnom operacijom Oluja. Umirovljen je 2000., a u Haagu je proveo sedam godina i na koncu je službeno proglašen nevinim… (preuzeto s www.cinestar.hr)
O FILMU (CINESTAR): https://www.blitz-cinestar.hr/cinestar/general/6632
O FILMU (IMDB): https://www.imdb.com/title/tt6916502/