MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Međunarodni dan muzeja bit će 18. 5. 2020. obilježen i u Muzeju Gacke. Svi posjetitelji moći će od 8 do 15 sati besplatno razgledati 5 zbirki stalnog postava i izložbu posvećenu starim razglednicama Otočca.

Podsjećamo da je u Muzeju Gacke početkom godine otvorena izložba „Što je gdje i gdje je što na starim razglednicama Otočca“ koja je korisnike upoznala s kućama, zgradama i drugim objektima koji više ne postoje, a one koji su odoljeli zubu vremena povezala je sa svježim fotografijama i zanimljivim pričama.

No priča o gradu nikada nije do kraja ispričana – ima ih koliko i njegovih stanovnika. U vremenu u kojem muzeji ne vrve od posjetitelja Muzej Gacke izložbu je odlučio preseliti u virtualni prostor, a virtualne posjetitelje – prvenstveno lokalnu zajednicu – uključiti u istraživanje grada i pozvati da otkriju manje poznate i nepoznate priče o otočkim kućama, zgradama i drugim lokacijama unutar grada. Poveznica za virtualnu izložbu bit će objavljena u ponedjeljak na web i Facebook stranici Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, a autori 5 najzanimljivijih priča moći će u Muzeju Gacke pokupiti svoj primjerak knjige “Otočac na starim razglednicama”.