MEĐUNARODNI DAN MUZEJA 2021.

Međunarodni dan muzeja obilježava se 18. svibnja, a tim povodom Muzej Gacke Otočac u suradnji s partnerima organizira cjelomjesečni program.

Na Facebook stranici Muzeja Gacke Otočac u svibnju će biti objavljena 31 muzejska priča – o muzejskim predmetima, baštini i povijesti Otočca i Gacke te o svakodnevici i zanimljivostima vezanim za Otočanke i Otočane.

U suradnji sa Strukovnom grupom kulturnog turizma HGK Županijske komore Otočac i profesoricom Romanom Lekić s Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment bit će organizirano predavanje na temu „Čitanje grada i putovi pored znakova“. Predavanja će obuhvatiti teme iz područja kulturnog turizma i urbane antropologije, a bavit će se metodologijom čitanja grada (koja je svoju prepoznatljivost stekla i kroz knjige „Putovi pored znakova“ i „Čitanje grada“ akademika Krešimira Nemeca), otkriti kako interpretirati grad, reinterpretirati povijest i gledati poznati prostor na drugačiji način te će ukazati na primjere dobre prakse u jednoj našoj turističkoj regiji. Predavanje se izvodi online, u dva dijela, 17. i 18. svibnja 2021. od 14:00 do 16:00 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti online prijavnicom https://www.hgk.hr/forms/webinar-citanje-grada do popunjenja slobodnih mjesta, a poveznicu za Microsoft Teams događaj dobit će dan prije webinara na adresu e-pošte navedenu u prijavi.

U suradnji s Kulturnom udrugom za baštinu i stvaralaštvo „Baštinica“ bit će organizirano predstavljanje animacije „Čitanje grada Otočca 1689. godine“. Animacija će biti predstavljena u maloj dvorani Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac 20. 5. u 18:00.

Povodom Međunarodnog dana muzeja Muzej Gacke će 18. 5. biti otvoren od 10:00 do 18:00, a ulaz za sve posjetitelje bit će – besplatan.