Muzejski boravak / Radionica izrade stripa

Cjelogodišnji program „Muzejski boravak“ novi je program Muzeja Gacke Otočac koji će objediniti edukativne aktivnosti muzeja s ciljem organiziranja edukativnih programa koji doprinose prezentaciji muzejskog fundusa i približavanja muzejske građe i lokalnih baštinskih specifičnosti ciljanim skupinama korisnika – predškolcima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima.

Cilj je ovog programa proizvesti cjelogodišnji edukativni program relevantan za polaznike vrtićkih grupa, za sve razrede osnovne škole te sve razrede i usmjerenja srednje škole te društveno angažiran program koji odgovara na potrebu za povećanjem količine edukativnih muzejskih sadržaja na području za koje je svojstven njihov deficit. Cilj je ovog programa kroz različite radionice koje će provoditi vanjski suradnici, stručnjaci iz pojedinih područja i kustosi Muzeja Gacke kreirati edukativne aktivnosti koje doprinose prezentaciji muzejskog fundusa i približavanju muzejske građe i lokalnih baštinskih specifičnosti spomenutim skupinama posjetitelja. Također ovaj program ima za cilj stvoriti novu muzejsku publiku te generirati edukativni kulturni i umjetnički sadržaj koji je relevantan za razvoj zajednice i razvoj društvene uloge muzeja.

U sklopu programa „Muzejski boravak“ će u Muzeju Gacke 27. i 28. veljače (utorak i srijeda) biti održane radionice izrade stripa za učenike 3. i/ili 4. razreda osnovne škole. Voditelj radionica, akademski umjetnik Ivan Svaguša, djecu će upoznati sa stripom kao medijem, žanrovima i kratkom povijesti stripa, tehnikama izrade, a učenici će se i sami okušati u umijeću pisanja i crtanja stripa.