ONLINE IZLOŽBA: RAZGLEDNICE

Povodom Međunarodnog dana muzeja Muzej Gacke danas otvara online izložbu „Što je gdje i gdje je što na starim razglednicama Otočca“. Izložba je trenutno otvorena i u samom muzeju (do 31. 8. 2020.), a cilj je ove izlože upoznati posjetitelje s gradom kakvog ne poznaju ili ih podsjetiti na neke zaboravljene kuće, zgrade i druge objekte koji su postojali ili još uvijek postoje u gradu Otočcu.

Muzej Gacke poziva svoje virtualne posjetitelje – prvenstveno lokalnu zajednicu – da se uključe u istraživanje grada i otkriju manje poznate i nepoznate priče o otočkim kućama, zgradama i drugim lokacijama. Poveznica za virtualnu izložbu objavljena je i na Facebook stranici Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac, a priče ćemo skupljati do kraja ovog tjedna. Autori 5 najzanimljivijih priča moći će u Muzeju Gacke pokupiti svoj primjerak knjige “Otočac na starim razglednicama”.

Izložbu možete pregledati i preuzimanjem pdf dokumenta, a priče o gradu s nama možete podijeliti putem Facebook stranice te putem e-maila muzej.gacke@gmail.com.