TRADICIJSKA GLAZBALA DINARSKE ZONE

Gacko pučko otvoreno učilište Otočac i Udruga svirača tradicijskih glazbala “Zvuci zavičaja” iz Zadarske i Šibensko-kninske županije organiziraju interaktivnu radionicu i kulturno glazbeni susret pod nazivom Tradicijska glazbala dinarske zone koji će se održati u velikoj dvorani GPOU-a 24. 10. 2020u 16:30 i na kojem će sudjelovati vrsni svirači usne harmonike, diplari, dangubičari, guslari i pjevači.

Prvi dio susreta čini interaktivna radionica na kojoj će biti prezentirani glazbeni instrumenti i trajat će od 16:30 do 17:15. Drugi dio susreta – kulturno-umjetnički program – održat će se od 17:15 do 18:00, a u njemu će sudjelovati izvođači koji se bave sviranjem tradicijskih glazbala dinarske zone: Anton Jagodić – Slovenija, Dante i Anita Marušić – Buje, Milan Pranjić – Tomislavgrad, Marijan Dirinbek – Zagreb, Dane Jurić – Dubravice, Dragan Brzoja – Zadar, Udruga “Zvuci zavičaja”, KUD Dangubice – Kuterevo, HKUD Široka Kula – Široka Kula i FD Otočac – GPOU Otočac.

Ulaz na događanje je besplatan. Sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH broj posjetitelja na ovom događanju je ograničen. Publika će izravan prijenos ovog događanja moći pratiti putem YouTube kanala Gacka-prozor-lika 24. listopada od 16:30 do 18:00.