U Otočcu održana 18. likovna kolonija LIKOM GACKE

U Otočcu je 6. i 7. srpnja održana 18. likovna kolonija LIKOM GACKE na kojoj je sudjelovalo 26 autora iz različitih krajeva Hrvatske. Likovna kolonija održava se gotovo kontinuirano od 2003. godine u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac i u suradnji s Udrugom željezničara slikara „Plavo svjetlo“ iz Zagreba, a na ovogodišnjem dvodnevnom izdanju nastala su 54 rada u tehnici ulja, akrila, akvarela, pastela te u kombiniranoj tehnici.

Na 18. likovnoj koloniji LIKOM GACKE sudjelovali su članovi Udruge željezničara slikara „Plavo svjetlo“ iz Zagreba – Mladen Barilar, Vesna Majstorović, Iva Mušanović, Lidija Šahini, Ivanka Švabek, Ksenija Talijančić, Marija Vidović, Ljubica Vučinić i Milka Vugrin; zatim članovi Likovne udruge Lika iz Gospića – Marija Božić, Ivana Brajković, Željko Breka, Nikica Jelić, Dražen Mileusnić, Dijana Mlinarić, Katarina Rast i Kristina Šimon Starčević; po prvi put sudjelovali su i članovi Likovne udruge „Veli pinel“ iz Kostrene – Đurđica Buza, Una Buza, Smilja Ivanović, Mira Poklepović i Helena Šalamon te autori iz Otočca – Irena Banić, Nika Fantulin, Nikola Jergović i Ivana Kregar.

Otvorenje izložbe radova 18. likovne kolonije održano je 7. srpnja u gradskom parku u Otočcu, a izložba će za posjetitelje biti dostupna od 10. srpnja do 16. kolovoza u izložbenoj dvorani na katu Gackoga pučkog otvorenog učilišta Otočac. 

Ovogodišnja likovna kolonija održana je uz potporu koju su osigurali Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Otočac.